Emekli olmaya yakın Özel eğitim kurumundan devlete geçtim. Özel eğitim yazboz tahtasına çevrilmişti. Her parti varlık nedenlerini ortadan kaldırmadan" İktidara gelirsek dershaneleri kapatacağız" deyip durdular. Kapatılar da nitekim. Ancak var oluş nedenleri ortadan kalkmadığı için kayıt dışı merdiven altı bir sektör oluştu.
Tayinimiiz 50 öğrencilik bir belde lisesine çıktı. Köyde işletme olarak sadece 2 tane bakkaliye dükanı vardı. Peki çocuklar okulu bitirince nerede çalışacak?mesleklerini icra edeceklerse Mecbu büüyükşehire gidecekler. Bendeniz de habire onlara İnkılap Tarihi anlatmaya çalışıyordum İşkence gibi geliyordu. Üniversiteyi kazanma oranı normal lise kısmında var muhasebe bölümünde yoktu. 
Ders çalışmayan öğrenciye köyde ekilen ilaç ve petrol sektöründe kullanılan aspir bitkisinin nasıl ekilip biçildiğini pazarlandığını sordum. İnsanı hayrette bırakan bir bilgiyle anlattı.
Tayinimiz Büyükşehirde bir liseye çıktı. Bu arada liseyi okumak mecbur edilmişti.. Kaynaştırma öğrencileri normal öğrencilerin içinde, onun sınıf seviyesine ulaşması mümkün değil. Fakat sınıf onun seviyesine iniyordu.
Bir öğrencimin dört yıl boyunca kulağındaki m3 müzik çalarının ses işitme bir türlü çıkartamadım. Mezun oldu. Bütün derslerde zayıf, sene sonunda ağlayarak yakararak sınıf geçti mezun olduğunda da yüzlü yüzlü o da üniversite girişi sınıfına katıldı. Hem de hazırlıkl kurslrına gitti. Tabi o da sıfır çekenlerden biri oldu.
Bu sistem değişmeli. Liselerde kültür dersi veriyorum diyeek insanımızı meslekten hayattan uzaklaştımamalıyız. Memur ol masan olsun, önümde bilgisayarın olsun, kafası değişmeli. Gençlerimize meslek öğretmeliyiz, 
Girişimcilik, atolyede çalışmak, ticarete çocukken girip pratik kazanmak da, numusuyla kazandıktan sonra bir onurdur. Bu ne kadar lise ne gerek var herkes liseyi bitrip de ne olacak? Çocuk benzinlikte pompacı kafede garson olacaksa ne diye liseyi ona mecbur tutuyorsunuz? 
Hangi gelişmiş ülke, gencini, meslekten men ederek, ansiklopedik bilgi veren kültür liselerine göndererek hayatlarını yok ediyor.

Fotoğraf açıklaması yok.