Roma'da halkın hangi tanrı ve dine inanacağına senato karar verir. Hıristiyanlık senatonun dışında ortaya çıkmış bir olgudur. Roma Hıristiyanlığı kendi topraklarında yakaladı, ruhunu ele geçirdi, tecavüz edip piç bir din yarattı. Bir yönüyle İskender kültünü, diğer yönüyle Yunan'ın mitolojik kahramanlarını İsa'ya dönüştürdü. Bunu da Pavlos'un eliyle yaptı. Hıristiyanlık gerçek anlamda pagan Roma'nın gayrı meşru çocuğudur. Roma'nın yeryüzü hakimiyeti göğe çekilen İsa'nın yeniden yeryüzüne inişiyle yeniden kurulacaktır. İskender gibi İsa kral tanrıdır.

İskender'e çevresindekiler tanrı gibi bakmıştır. İskender'in damarlarında dolaşan kanın ölümsüzlük iksiri içerdiğine inanılır. Kan İsa'nın şahsında kutsanmış, ölümsüzleşmiştir. Sevgi, erdem, yer gök tanrılarının sentezidir İsa. Örneğin Roma'nın Stoacı filozofları en üstün iyi; erdem olduğuna inanırlar. Hıristiyanlıkta da en üstün iyi sevgi ve erdemdir. Roma'da şeytan çıkarma vardır Hıristiyanlıkta da şeytan çıkarma vardır. İnsan yeryüzüne acı ve ceza çekmek için gönderilmiştir tıpkı Sisyhos gibi.

Hıristiyanlıkta acı ve çilecilik erdemli bir hayattır. Hıristiyanlığın önemli ritüellerinden biridir. Hıristiyanlığın daha birçok sembolik söylemleri Roma'nın pagan dünyasından alınmıştır. Roma'ya kaçak giren Hıristiyanlığı kendi topraklarında kendine benzeterek dönüştürdükten sonra Hıristiyanlığı devlet dini olarak kabul etmiştir. Bugün Batının bilinçaltı hem tarihi hem de dini olarak Roma ile yoğrulmuştur. Avrupa yani Roma, Nasıralı İsa'yı Romalı İsa yaptıktan sonra iman etmiştir. Romayı yaşatmak için elinden geleni geri koymayacaktır...