Milletvekili seçilirken öfke kontrolü diye bir belge almak gerekmez mi? eski meclis başkanlarından rahmetli Ferruh Bozbeyli "yanlışı öksüz bırakmak gerekir!" derdi.

Cemal Enginyurt'un siyasi hayatı merhum Sadi Somuncuoğlu'na karşı giriştiği o yanlış hareketle bitmesi gerekiyordu. Partisi "o ülkücü törenin gereğini yerine getirdi" diye sahip çıkmıştı. Sanki çok önemli bir hatipmiş çok değerli şeyler söylüyormuş gibi de il kongrelerine gönderiyordu 28 Şubat sürecinde Erzincan kongresinde " Erbakan idam edilmelidir" diyordu. O ifadesi internette var.

Milletvekilliği bittikten sonra onu unutulmaktan kurtaran Melih Gökçek'in Beyaz tv'sidir ve Latif isimli soyadını hatırlamadığım gazetecinin programlarıdır.

Ordu'da milletvekili adayı iken Özgür Özel'e "eğer meclise gidersen bir yumruk vurur 360 derece çeviririm" demişti. Gel zaman git zaman meclise girmiş muhalefet tarafına geçince Özgür Özel "aramıza hoş geldin" diye gönlünü açmıştı.

Siyasetle uğraştığım için biliyorum girdiğim Bir partiden ayrılmayı hiçbir zaman düşünmedim çünkü fikrinde düşüncesinde hiçbir yanlışlık yoktur ama beni ayrılmaktan alıkoyan o parti adına yapmış olduğum konuşmalardı, bunlar senetti onlar insanı bağlardı fakat öyle insanlar var ki bir gün önce söylediğini taban tabana zıt olanını söylüyor alkış alıyor, dün iktidar tarafı alkışlıyor bugün muhalefet tarafı.

Eğitim bir ülkede sadece okulda olmaz, ailede olur, toplumda olur, cemiyette olur bu ülkenin istikbal'deki siyasileri, gençleri bir politikacı olarak kendileri nasıl yetiştirecekler neyi örnek alacaklar? kavgayı mı dövüşü mü?

Siyasette bu ülke için ümit beslediğim 40 yıldır ceplerdeki harçlıklarla bir çoban ateşi yakan arkadaşlarımı bir tarafa bırakarak şunu söylüyorum; bu ülkenin ne muhalefetine güveniyorum ne iktidarına;

Yakinen tanıdığım bazı simalar var ki fazla değil 10 yıl içerisinde tam on parti değiştirdi ve girdiği her partiyi de sanki 50 yıllık o partinin mensubuymuş gibi laflar ediyor konuşmalar yapıyor, önceki partide yapmış olduğu konuşmalar söylediği sözlerin hiçbir bağlayıcılığı yok. Onun için böyle bir siyaset olur mu? hata yapanın köşe çekilmesi diye bir kriter yok mu bu ülkede?

Bir 3 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir